Over Forstrom

Second Opinion op Energievraagstukken

Forstrom heeft als missie om woningeigenaren te helpen bij de ingewikkelde keuzen die hen de komende jaren te wachten staan voor de energievoorziening van hun woning.
Komt er een warmtenet in mijn wijk en zo ja wanneer? Moet ik mijn CV-ketel nu vervangen of niet? Wat is ‘all-electric’? Kan dat in mijn woning? En wat kost dat dan? En wat bespaar ik daarmee? Hoe zit het met mijn comfort?
Vele lastige vragen, waarvoor je op internet niet snel het goede of volledige antwoord zult vinden. En ook installateurs, aannemers of andere verkopers van energieoplossingen hebben vaak niet de juiste informatie, of hebben er geen belang bij om je goed te informeren. Foute keuzes, hoge kosten en teleurstellende resultaten liggen dan op de loer.
Als onafhankelijke energieadviseur zorgt wij ervoor dat je door de bomen het bos weer ziet, kunnen we offertes van installateurs en andere aanbieders van energieoplossingen kritisch doorrekenen, en kunnen we je zo een ‘second opinion’ geven in de lastig te doorgronden wereld van energie en energiebesparing.
Zie Forstrom als de handige oom, neef of buurman die verstand heeft van energiezaken. Als je zo’n oom, neef of buurman hebt, dan gefeliciteerd. Maar heb je die niet, dan kan Forstrom je helpen!

Onafhankelijk en Kritisch

Forstrom is daarbij volledig onafhankelijk van welke technische oplossing of aanbieder dan ook.
Wat we wel zijn is kritisch. Na 20 jaar actief te zijn geweest in de energiemarkt moeten we helaas vaststellen dat er veel gebakken lucht verkocht wordt. De markt zit vol handige marketingjongens die het niet zo nauw nemen met de feiten. Ook de mensen die gedreven worden door oprechte en terechte milieuzorgen laten zich nog wel eens op sleeptouw nemen door hun grote haast om de wereld te veranderen. Daardoor wordt ook in de milieuwereld helaas niet altijd het volledige verhaal verteld. Voor gemeenten en energiebedrijven geldt hetzelfde. Veel goede bedoelingen, maar niet altijd het complete en eerlijke verhaal.

Toekomst is Onzeker

Forstrom pretendeert daarbij overigens niet de wijsheid in pacht te hebben. De energietransitie is voor iedereen nog een ontdekkingsreis. Veel oplossingen moeten nog uitontwikkeld worden. Regelmatig zijn er technische doorbraken of nieuwe regelgeving, die alles wat we tot dan toe dachten weer op losse schroeven zet. Dat zal ook nog wel even zo blijven.
Forstrom staat echter voor gezond verstand, voor nuchter rekenwerk, voor focus op oplossingen en investeringen waarvan je niet snel spijt zult krijgen, en voor behoud van flexibiliteit naar een onzekere toekomst.

Persoonlijk Advies en Geen Verrassingen

Forstrom werkt op basis van persoonlijk advies.
Via deze website kun je per mail of telefoon contact met ons leggen.
We maken dan een afspraak voor een telefonisch consult om kennis te maken, en door te spreken wat je van plan bent, of waar je vragen over hebt.
Dit eerste telefonische consult is kosteloos (afgezien van je eigen telefoonkosten).
Tijdens dit gesprek beantwoorden we eenvoudige vragen direct.
Voor meer ingewikkelde vragen stellen we samen vast wat de vervolgstappen zouden kunnen zijn.
Vaak zullen we dan vragen om aanvullende informatie, bijvoorbeeld je actuele energieverbruik, of offertes van installateurs of aannemers die je al opgevraagd hebt.
Onze aanpak bevestigen wij per e-mail, en daarbij doen wij een prijsopgaaf van onze advieskosten.
Deze zijn zeer redelijk. Elders op de website kun je een paar voorbeeldvragen vinden en het tarief dat we voor beantwoording daarvan vragen.
Per mail kun je de prijsopgave bevestigen, waarna wij aan de slag gaan.
Na oplevering van ons advies sturen we je per e-mail een rekening, die je eenvoudig via iDeal kunt betalen.

Probeer ons uit en kijk wat we voor je kunnen betekenen!